Blog despre culturism
Cele mai bune suplimente nutritive pentru (bi)ciclisti profesionisti
vineri, 21 aprilie 2017
Ciclismul este un sport de rezistenta de intensitate ridicata, care necesita consumul multor calorii, carbohidrati si grasimi sanatoase. Pentru a maximiza performantele in ciclism, se recomanda consumul alimentelor sanatoase, precum fructe, legume de sezon, cereale integrale si carne slaba. In completare, ia in considerare administrarea suplimentelor, mai ales daca practici ciclism in mod regulat.
Proteina din zer
Persoanele care fac antrenamente intensive au nevoie de mai multa proteina decat persoanele inactive. Antrenamentele intensive de ciclism solicita muschii gambelor, cvadricepsii si muschii hamstring. Pentru a te reface si pentru a-ti dezvolta masa musculara, muschii care sunt solicitati in timpul ciclismului trebuie hraniti adecvat. Alimentele precum carnea slaba de pui, pestele, fasolea si lactatele cu continut redus de grasime trebuie sa fie sursa primara de proteine. In completare, proteina din zer poate sustine refacerea de dupa antrenamente sau competitii.
Carbohidrati
Specialistii in nutritie sportiva sustin ca sportivii au nevoie de proteine si carbohidrati, iar combinarea celor doua scurteaza perioada de refacere a tesuturilor musculare distruse de ciclisti in timpul antrenamentelor intense.
Aminoacizi cu lant ramificat (BCAA)
Leucina, izoleucina si vanila (BCAA) pot fi gasiti in proteinele alimentare precum carnea si ouale sau pot fi administrate ca suplimente nutritive. BCAA sunt cei mai cunoscuti aminoacizi si au rolul de a sustine dezvoltarea masei musculare calitative, de a imbunatati performantele sportive si de a scadea timpul de refacere si oboseala de dupa antrenament.
Beta alanina
Se recomanda administrarea de beta alanina pentru imbunatatirea performantelor sportive. Acest aminoacid nonessential este produs in mod natural de organism si poate fi, de asemenea, gasit in alimente precum pui, vita, porc si peste. Rolul beta alaninei este de a produce carnosina, o molecula a aminoacizilor histidine si alanina. Beta alanina creste rezistenta la efort, astfel incat vei reusi sa parcurgi distante mai lungi cu bicicleta. De asemenea, sustine dezvoltarea masei musculare slabe.
Vitamine
Te-ai trezit vreodata dimineata dupa o tura intensa cu bicicleta si ai simtit cum picioarele iti plang de durere? Cel mai probabil, muschii tai au obosit, cauza a pedalarii. Specialistii spun ca administrarea a 3 g de vitamina C pe zi, reduce semnificativ durerea musculara post-antrenament. Vitamina 6 este considerata una dintre cele mai eficiente vitamine pentru ciclisti. Aceasta descompune proteinele si sustine abilitatea de a transporta celulele rosii si oxigenul in muschi. De asemenea, elibereaza seratonina, o substanta care da o stare de bine. Vitamina E este considerata o vitamina cu multiple beneficii pe termen lung, care poate preveni diferite boli precum cele de inima, accidentele vasculare cerebrale, artitra, senilitatea, diabetul sau cancerul. De asemenea, are beneficii si pentru practicantii de ciclism. Ciclistii care consuma vitamina E vor observa o crestere a staminei si rezistentei la efort. Vitamina protejeaza membranele celulare de radicalii liberi, avand un efect antioxidant. Pedalatul pe distante lungi poate necesita multa energie, iar organismul transforma carbohidratii in energie. Vitamina B1 este parte esentiala al procesului folosit de organism in conversia carbohidratilor in e energie.
Megaproteine a alcatuit pentru tine un pachet care sa te sustina in efortul de a deveni cel mai bun ciclist.