Blog despre culturism
Ce este MSM?
marți, 20 ianuarie 2015
MSM sau metilsulfonilmetan, este un metabolit al dimetilsulfatului (DMSO), care se gaseste in mod natural in laptele de vaca, plante, legume, fructe, carne, peste, oua si graunte de cereale. MSM se formeaza in natura atunci cand un gaz, dimetil sulfat, se ridica din ocean in atmosfera. Cand dimetil sulfatul este expus la soare se transforma in DMSO sau DMSO2 si se reintoarce pe pamant prin ploaie. MSM nu are miros, are un gust usor amar, este solubil in apa, are culoarea alba. Se comercializeaza sub forma de pudra, tablete sau capsule; se gaseste ca ingredient in creme si lotiuni. MSM contine sulf, care sustine functiile organismului.
Osteoartrita Oamenii consuma MSM pentru ca amelioreaza durerea pricinuita de osteoartrita, care este o boala a incheieturilor cauzand pierderea cartilajelor. Sulful din MSM intareste cartilajele si sustine formarea de altele noi. MSM poate tatra osteoartrita.
Alergie la polen MSM se foloseste in tratarea alergiei la polen. MSM a fost dat spre consum persoanelor care sufera de alergie la polen pentru o perioada de 30 de zile. Simptomele respiratorii s-au imbunatatit la sfarsitul primei saptamani de tratament, iar nivelul energiei a crescut pana la sfarsitului celei de-a doua saptamani. Desi simptomele s-au imbunatatit, factorii imunologici din plasma nu au suferit modificari signifiante.
Sanatatea parului, unghiilor si a pielii MSM este cunoscut pentru abilitatea lui de a imbunatati sanatatea parului,a unghiilor si a pielii. MSM este implicat in formarea colagenului in organism.
Durerile din zona lombara Aproximativ 60-80% dintre americanii adulti au dureri de spate si este al doilea cel mai comun motiv pentru care oamenii merg la doctor. Consumul de MSM previne distrugerea tesuturilor conective din zona lombara.
(articol inspirat de pe livestrong.co)