Blog despre culturism
Beneficiile consumului uleiului de in
joi, 22 ianuarie 2015
Uleiul de in are in continutul sau acizii grasi omega-3 si omega-6, care sunt grasimi polisaturate esentiale pentru sanatatea organismului.
Imbunatateste sanatatea cardiovasculara O dieta bogata in grasimi polisaturate (acizii grasi omega-3 care se gasesc in uleiul de in) este esentiala pentru mentinerea sanatatii. Uleiul de in reduce inflamarea, sprijina sanatatea vaselor de sange si imbunatateste aritmia.
Amelioreaza simptomele sindromului Sjogren Sindromul Sjogren este o afectiune a sistemului imun care afecteaza intregul organism, atacand si distrugand glandele exocrine (salivare si lacrimale). Boala se declanseaza, de obicei, impreuna cu alte boli autoimune, cum ar fi lupusul. Consumul zilnic de ulei de in amelioreaza simptomul ochilor uscati specific sindromului Sjogren.
Imbunatateste densitatea minerala a oaselor Incluzand uleiul de in in dieta, se va reduce riscul aparitiei osteoroporozei.
Reduce inflamarea Acizii grasi din uleiul de in contine 57% de acid alfa-linoleic, care confera o varietare de beneficii medicale. Acizii grasi reduc inflamarile. De asemenea, reduc efectele simptomelor astmului si artritei, tulburari asociate cu inflamarea.
Scade nivelul colesterolului Capsulele de ulei de in scad nivelul colesterolului si protejeaza organismul impotriva anginei pectorale si a durerilor de piept, precum si a presiunii arteriale. Acizii grasi si uleiurile sunt benefice in scaderea colesterolului pentru ca regleaza tensiunea arteriale, pulsul, constructia vaselor de sange, coagularea sangelui si a sistemului nervos.
(Dupa un articol de pe livestrong.com)