Blog despre culturism

Incredibilul albus comestibil

marți, 20 ianuarie 2015

Incredibilul albus comestibil

              Ouale, altadata considerate unul din cele mai hranitoare alimente, sunt evitate de multi din cauza continutului ridicat de grasimi si colesterol. Cu toate acestea, grasimile si colesterolul se afla numai in galbenus. In consecinta, albusul de ou a devenit parte nelipsita din regimul alimentar al culturistilor. Sportivii, preocupati de regimul lor, stiu ca albusul este una din cele mai bune surse de proteina, cu toate acestea nu toti ii cunosc influenta benefica asupra sistemului cardiovascular. Cercetatorii de la Universitatea din Ryukyus, Okinawa-Japonia au impartit subiectii voluntari in 3 grupe. Subiectii aveau nivele relativ crescute ale colesterolului - 224mg/dl. Ei au consumat mancare preparata dietetic, care asigura aproximativ 1750 calorii/ zi, continand 140 grame de proteina. Subiectii aveau 70 kg. Aproximativ 30% din totalul de proteina era asigurat pentru grupa din albus de ou, branza si soia. Experimentul s-a desfasurat pe parcursul a 7 zile, timp in care s-au efectuat si exercitii fizice. Rezultatele au aratat ca grupele care consumasera albus de ou si proteina de soia au scazut in mod asemanator nivelul colesterolului, in timp ce grupul care consumase branza, colesterolul a crescut usor. Albusul de ou este o sursa ieftina si excelenta de proteine. 

(Dupa un articol din Flex Magazine!)