Blog despre culturism

Boabele de cacao si slabirea

marți, 20 ianuarie 2015

Boabele de cacao si slabirea

Boabele intregi de cacao sunt ingredientele de baza ale ciocolatei. Ele, ca atare, au o coaja groasa si fibroasa, dar miezul lor este comestibil. 

Bogate in fibre Boabele de cacao sunt bogate in fibre. Fibrele reprezinta o cantitate mare din dieta zilnica si iti dau sentimentul de satietate cu mai putine calorii. O singura portie de boabe de cacao reprezinta 31-42% din doza zilnica recomandata de fibre pentru femei si 27-30% pentru barbati. O dieta bogata in fibre poate, de asemenea, sa previna aparitia bolilor de inima si sa imbunatateasca digestia, atenuand constipatia. 

Sarace in zahar adaugat  Desi nu sunt atat de dulci precum ciocolata, boabele de cacao contin zahar in mod natural, fiind o alegere potrivita pentru a-ti potoli foamea de dulce. O portie de 28 g contine ~0.19 g de zahar, din care 0 g este zahar adaugat. Specialistii recomanda sa nu se depaseasca cantitatea de 6-9 lingurite de zahar adaugat per zi, deoarece o cantitate mare de zahar poate determina o crestere semnificativa in greutate. Zaharul natural pe care il gasiti in fructe, cereale, boabe de cacao etc., este mult mai sanatos. Zaharul natural este nutritiv. 

Reducerea productiei de celule grase Antioxidantii din cacao, polifenoli, pot sustine organismul in tratarea obezitatii. 

Consumul de boabe de cacao Boabele de cacao pot fi consumate ca si snack nutritiv, dar pot fi amestecate si cu alte alimente. Au gust pronuntat de ciocolata. Prin urmare pot inlocui ciocolata. De asemenea, untul de cacao are aceleasi proprietati si poate fi folosit la gatit. 

(dupa un articol de pe livestrong.com)