Blog despre culturism

Grupe musculare deficitare

marți, 15 decembrie 2015

Grupe musculare deficitare

Toti avem grupe de muschi deficitare, incapatanate si care parca nu vor sa creasca. Ce putem face in aceasta situatie? Gasiti mai jos cateva sugestii, care sper sa va ajute.

In primul rand ar fi bine sa va antrenati grupa musculara deficitara la inceputul antrenamentului si la inceputul saptamanii. Nu o lasati pe sfarsit. Intotdeauna, la inceputul antrenamentului, sunteti mai motivati, mai in forta si va puteti concentra mai bine la antrenament. Acest lucru e foarte important, cu atat mai mult ca vrem sa lucram o grupa musculara deficitara. Concentrati-va pe fiecare repetare pentru a o executa corect, sa simtiti contractia musculara, sa vizualizati cum lucreaza fiecare fibra a grupei respective pentru a obtine o pompare maxima. O pompare buna inseamna mai mult sange in muschi, mai multi nutrienti necesari pentru o crestere adecvata.

Nu folositi greutati excesiv de mari astfel incat sa nu puteti controla miscarea si sa implicati prea mult in executie alte grupe secundare. De exemplu: daca sunteti deficitari la piept si folositi greutati mult prea mari, probabil ca tricepsul va ceda mai repede si asta pentru ca veti impinge mai mult din triceps sau spate sau umeri, neputand contola greutatea si nu veti epuiza pieptul, grupa musculara vizata. Ar fi ideal sa aveti un partener de antrenament cu experienta care sa va asiste pentru a fi siguri ca scoateti maxim din fiecare repetare si care sa va ajute daca e nevoie.

Puteti sa va antrenati grupa deficitara chiar de 2 ori pe saptamana, dar cu un interval de pauza de 2-3 zile in functie de rata voastra de refacere. Atunci cand veti antrena grupa musculara de 2 ori pe saptamana e bine ca un antrenament sa fie mai dur, cel de la inceputul saptamanii, iar urmatorul sa nu mai fie atat de intens ca primul.

E bine sa nu mergeti pe aceleasi tipuri de exercitii, cu atat mai mult daca vedeti ca nu au dat rezultate. Schimbati exercitiile, incercati superseturi, incercati sa "loviti" grupa musculara respectiva din toate unghiurile, sa activati diferite fibre musculare.

Nu luati ca sablon tipurile de antrenament ale altora. Nu suntem toti la fel, fiecare organism, muschi, reactioneaza altfel. Incercati sa vedeti ce vi se potriveste voua. Daca mergeti pe un anumit tip de antrenament 2-3 luni si vedeti ca nu aveti rezultate, probabil ceva nu faceti bine. Trebuie sa descoperiti care e problema. Poate trebuie sa va schimbati antrenamentul, poate nu va hraniti corespunzator, poate va lipsesc anumite suplimente si nu va refaceti suficient, poate nu va odihniti destul.

Si nu in ultimul rand, trebuie sa aveti rabdare. Schimbarile nu vin peste noapte! Cu rabdare, perseverenta, determinare, disciplina, vor veni si rezultatele!

Pentru rezultate maxime, nu uitati sa va antrenati, sa va odihniti si sa mancati corespunzator!

(articol scris de Andrei Nilgesz)