Blog despre culturism
De ce consumam CLA?
marți, 20 ianuarie 2015
Acidul linoleic apartine familiei de acizi grasi omega, care au functii vitale in organism si sunt necesari mentinerii unei stari bune de sanatate si unei conditii fizice optime. Forma conjugata a acidului linoleic, cunoscut sub forma prescurtata CLA, este o combinatie de diferite forme de acizi linoleici cu sursa naturala. Poate fi benefic in numeroase probleme de sanatate, incluzand bolile de inima si cancerul, precum si reducerea tesuturilor adipoase. Exista alimente care contin CLA, dar acesta poate fi administrat si din suplimente.
Pierdere din greutate CLA este implicat in mentinerea unui echilibru al grasimilor si al tesutului adipos din corp. CLA-ul asista utilizarea grasimilor ca sursa de energie si scade nivelul de grasime din organism. De asemenea, previne scaderea ratei metabolice asociata cu scaderea consumului de calorii. Beneficiile CLA-ului asupra pierderii din greutate sunt sprijinirea metabolismului in depozitarea grasimilor ca sursa de energie si impiedicarea incetinirii procesului metabolic pe perioada unui regim alimentar sarac in calorii.
Prevenirea cancerului CLA-ul poate proteja organismul de aparitia unor forme de cancer. S-a demonstrat ca CLA-ul este singurul acid gras care poate inhiba carcinogeneza in experimentele efectuate pe animale. CLA-ul exercita acest efect anti-cancer prin dezvoltarea abilitatii organismului de a absorbi vitaminele A sau D, prin reglarea producerii si cresterii de noi celule.
Prevenirea bolilor de inima Deoarece CLA-ul faciliteaza utilizarea grasimilor ca sursa de energie, poate ajuta la prevenirea si tratarea unor tipuri de boli de inima, cum ar fi ateroscleroza. CLA-ul previne depozitarea placii si lipidelor in artere, care sunt factori ai dezvoltarii si progresiei bolilor de inima. CLA-ul poate, de asemenea, preveni bolile inimii, prin activarea sa ca si antioxidant si prin scaderea tensiunii arteriale.
(dupa un articol de pe livestrong.com)