Blog despre culturism
Cum sa slabesti sanatos
miercuri, 21 februarie 2018
In articolul de azi am sa va impartasesc cateva mici “secrete” pentru a reusi sa slabim sanatos. Multi dintre cei care pasesc pragul unei sali de sport nu tin cont de unele reguli simple, ba din contra, obiectivele lor nu sunt bine puse la punct si nici nu vor sa se consulte cu un specialist in domeniu pentru a-i ajuta in atigerea obiectivelor lor.
Pasul 1: Motivatia - ea este pasul de start cu care incepem, ea este cea care ne va tine focusati pe tot parcursul remodelarii corporale.
Pasul 2: Obiectivul de a pierde in greutate trebuie sa fie unul credibil, asa ca fii realist atunci cand iti propui cate kg vrei sa pierzi intr-un timp real.
Pasul 3: Acum ca avem si motivatie si un obiectiv real, incepem sa facem ordine in alimentatie.
Cum facem ordine si ce scoatem din vechile obiceiuri alimentare? Aici e adevarata munca de convigere cu noi insine. Nu pare a fi foarte greu in a zice “de maine mananc sanatos”, dar a pune in practica aceasta insiruire de cuvinte nu pare a fi chiar atat de simpla. Incepeti treptat totul, o dieta stricta de pe o zi pe alta nu o sa dureze indelung. Un exemplu: am sa scot din alimentatie sucurile carbogazoase indulcite, dar am sa mai las cateva zile - saptamani cele 5 g de zahar din cafeaua de dimineata. La fel o sa procedam si cu carbohidratii din alimentatia solida. In fiecare zi renuntam la cate ceva. In ritmul asta rezultatele apar si slabirea este una sanatoasa. Un exemplu: renunt la cele doua felii de paine de la micul dejun si in loc de pastele carbonara de la pranz am sa mananc paste integrale cu sos de rosii. Nu e o schimbare foarte mare, dar veti simti efectul oricat de mic ar fi el pentru inceput. Acesta e doar inceputul , in fiecare zi va trebuii sa tinem cont de cuvantul cheie “inlocuire”
Inlocuim obiceiurile gresite cu noi obiceiuri sanatoase. Nu sunt adeptul unui anumit gen de dieta. Incerc sa le adaptez celor cu care colaborez stilul de viata de pana atunci la un stil de viata sanatos sau chiar foarte sanatos. Introduc treptat alimente de calitate si gatite in starea lor naturala, renuntam la fripturi, prajeli si alte moduri de preparare nesanatoase. Ii ajut sa invete sa isi calculeze caloriile si sa stie ce fel de calorii sa introduca in alimentatia lor. Consecventa si rabdarea in tot acest proces sunt foarte importante. Doar asa apar rezultate palpabile si sanatoase pe un termen indelungat. “Slabirea“ - modul in care acest obiectiv este efectuat va reprezenta starea de sanatate a celui care urmeaza pasii de mai sus. Un om care functioneza normal din punct de vedere al sanatatii nu poate sa slabeasca mai mult de 700 g – 1 kg de grasime si sa oscileze intre 1,5 si 2 kg pe cantar (aici vorbim si de retentia de apa din organism) in 7 zile. Mare atentie! Tot ce trece peste acest barem va va pune sanatatea in pericol!
Exemple de programe de antrenament si nutritie pentru slabire aici. Multa bafta!
(articol scris de antrenor Andrei P. David)