Blog despre culturism

Suplimente pentru ciclisti profesionisti (de Razvan Juganaru)

luni, 10 iulie 2017

Suplimente pentru ciclisti profesionisti (de Razvan Juganaru)

O sa incep prin a spune ca, din punctul meu de vedere, unul din cele mai importante lucruri pentru un ciclist il reprezinta alimentatia. Alimentatia… de la mesele regulate din fiecare zi pana la sustinatoarele de efort. 

Alimentatia este ceea ce sustine un antrenament. Fara o alimentatie divizata pe tipul de efort, pe momentul in care se face antrenamentul, perioada din sezon, somatica sportivului, pe varsta acestuia si nu in ultimul rand pe ceea ce presupune perioada sa de refacere, antrenamentele nu vor merge spre performanta. Daca ne raportam la inalta performanta, acolo alimentatia trebuie sustinuta de suplimente nutritive special create pentru sportivi. In ciclismul de elita, nu se poate fara sustinatoare de efort. 

Megaproteine este o companie ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, un partener de incredere cu care lucrez de mai bine de sase sezoane. Alaturi de acest brand am crescut si, datorita lor, am avut parte de performante notabile. In tot acest timp am avut la dispozitie orice sustinator de efort mi-am dorit si am avut ocazia sa testez si sa combin diferite suplimente. Am incercat multe produse importate de Megaproteine si majoritatea mi-au fost de folos, insa cel mai bine m-am simtit folosind combinatia Isopure Zero – ON Glycomaize – ON Gold Standard BCAA – Nutrend Beta – Alanina. 

Daca practici ciclism la nivel de profesionist sau daca esti amator, dar ai multe ore de antrenament in picioare, aceasta combinatie de suplimente iti va fi de mare folos. Nutritia este foarte importanta atunci cand stai mult timp in saua bicicletei si iti dedici timpul pentru a evolua in sportul cu pedale. Megaproteine a gandit acest pachet special pentru a completa nevoile nutritionale pentru ciclisti si pentru a ne ajuta in dezvoltarea performantei. Inainte de antrenament trebuie ca organismul sa se bazeze pe o masa principala complexa, in functie de momentul zilei. Aceasta masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de antrenament. Inainte de antrenament cu 30-40 minute, trebuie sa avem o gustare care sa ne asigure energia necesara tipului de antrenament pe care urmeazasa il efectuam (glucidele au un rol important aici). 

ON Gold Standard BCAA are ca si ingredient de baza aminoacizii, cu lant ramificat BCAA, apreciati de ciclisti pentru abilitatea lor de sustine muschii in timpul antrenamentelor. O portie, combinata cu Isopure Zero (contine izolat proteic din zer 100% hidrolizat si o cantitate infima de carbohidrati sau zahar si 25 g de proteine; formula este imbunatatita cu vitamine, minerale si nutrienti care iti sustin organismul) inainte de antrenament iti da aripi. 

Cu 60 de minute inainte de antrenament se poate administra o portie de Nutrend Beta – Alanine Compressed. Beta-alanina este un aminoacid nonproteic neesential. Acesta este transformat in carnozina in momentul in care ajunge in organism cu ajutorul L-histidinei. Un nivel mai mare de carnozina in tesuturile musculare ajuta la reglarea pH-ului muschilor si imbunatateste performantele fizice. Folosita in mod regulat, reduce oboseala musculara si creste treptat volumul antrenamentului. Dupa antrenament, in primele 30 de minute, se pune accent pe elementele de alcalinizare, refacere a glicogenului si rehidratare. In aceasta perioada un shake cu un produs pentru refacerea rezervelor de glicogen din muschi este binevenit. 

Glycomaize este cel mai indicat in acest caz. Dupa ce parametrii cardio-respiratori, de temperatura si de hidratare au revenit la valorile normale, sportivul va avea o masa principala usoara, dar nutritiva, timpul fiind de 1,5-2 ore maxim dupa gustarea de dupa, aceea luata la maxim 30 minute dupa antrenament. 

(Material redactat de Răzvan Jugănaru si publicat de freerider.ro)