Blog despre culturism
Intelegand bazele cazeinei | Proteina cu eliberare lenta
marți, 24 septembrie 2019
Ce este cazeina? Un pahar normal cu lapte contine in jur de 88% apa, 5% carbohidrati, 4% grasimi si 3% proteina. Cazeina cu eliberare lenta asigura cam 80% din proteine, iar zerul cu eliberare rapida asigura celelalte 20%. O portie de cazeina pudra ofera jumatate din valoarea zilnica de calciu comparativ cu 10%, cat ofera zerul. Atat cazeina, cat si zerul sunt proteine complete, oferind toti aminoacizii esentiali (EEAs), incluzand cei trei aminoacizi cu lant ramificat (BCAAs), leucina, izoleucina si valina. EAAs joaca un rol important in constructia de noi tesuturi musclare si refacere. Corpul tau nu ii poate produce, de aceea trebuie consumati prin alimentatie.
Istoria cazeinei. In Egiptul Antic, cazeina era folosita ca un liant pentru pigmenti. In 1900, se folosea ca plastic pentru crearea nasturilor, acelor de tricotat si a altor obiecte. Noi cunoastem cazeina cel mai mult ca sursa de hrana precum branza de vaci, iaurt grecesc si suplimente. Optimum Nutrition a fost primul brand de suplimente care a scos pe piata pudra de cazeina micelara in 2005. Cazeina miceralara este considerata forma naturala a cazeinei.
Suplimentarea cu cazeina. Cazeina este o alegere foarte buna atunci cand ai nevoie de mai multi nutrienti. Poti consuma cazeina intre mesele principale si seara, inainte de culcare. Este o proteina cu eliberare lenta care ofera aminoacizi, care sustin refacerea musculara timp mai indelungat decat proteina din zer cu eliberare rapida. Ca amestec proteic, 34 g de cazeina micelara ofera 24 g de proteina continand aproape 5 g de aminoacizi cu lant ramificat (BCAAs) si aproape 5 g de glutamina – cel mai abundent aminoacizi din muschi. Acest profil de nutrienti poate ajuta adultii activi sa creasca in masa musculara si forta.
Gasesti cazeina micelara Optimum Nutrition pe www.megaproteine.ro: la 1.8 kg la 900 g la 450 g
(articol de pe optimumnutrition.com)