Blog despre culturism

Partenerul de antrenament

luni, 18 ianuarie 2016

Partenerul de antrenament

E bine sa avem un partener de antrenament? Absolut! Chiar daca unii prefera sa se antreneze singuri, sunt momente cand ai nevoie de cineva care sa te ajute, mai ales in perioada de masa, cand greutatile vor fi mai mari.

Ce e important sa urmarim atunci cand ne alegem partenerul de antrenament?

Cand vorbim de partener de antrenament, nu ma refer la cineva care sa ne puna discurile pe bara si inapoi la loc sau sa ne aduca ganterele potrivite, ci o persoana care are aceleasi obiective si este la fel de motivata ca tine.

Sa fie de aproximativ acelasi nivel cu tine sau, de ce nu, un pic peste! Asta ar trebui sa te motiveze si mai mult. Sa stie ce inseamna sa te ajute atunci cand ai nevoie; sa stie sa te motiveze cand nu mai poti.

Sunt zile cand poate nu esti in cea mai buna forma. Poate ai avut o zi grea, dar vezi ca partenerul tau e plin de energie si motivatie. Parca te trage dupa el si simti cum iti revine dorinta de un antrenament bun.

Am mentionat mai sus un criteriu important - sa stie sa te ajute cand ai nevoie. Am observat ca unii nu inteleg ce inseamna sa il ajuti pe partenerul tau cu adevarat. Nu inseamna ca trebuie sa folosesti greutati atat de mari incat sa trebuiasca sa te ajute de la prima serie. Unii pun atat de mult pe bara, incat partenerul trebuie sa traga din rasputeri sa poata sa-l ajute.

Rolul partenerului e sa te motiveze verbal la primele serii si abia la ultima serie, la ultimele repetari, sa intervina ajutandu-te sa termini repetarea, dar nu sa ridice sau sa traga el jumatate din greutate. Nu uitati! Pentru rezultate maxime trebuie sa va antrenati, sa va odihniti si sa mancati corespunzator!

(articol scris de Andrei Nilgesz)